pizza chinees Leiden
Leiden: Chinees en Pizza

Vind lekkere pizza of Chinees! Op deze pagina vind je een lijst van de beste pizzeria's en Chinese restaurants in Leiden. Neem contact op om gerechten uit te kiezen en je bestelling door te geven. Smakelijk eten!

De pizza / Chinees Leiden - altijd lekker!

Wat is een pizza?

Een pizza is van origine een Italiaans hoofdgerecht. Het heeft zijn oorsprong in het oude Middellandse Zeegebied. Hier werden ronde broden gebakken, die dienst dezen als borden. Een pizza heeft bijna altijd een ronde vorm en bestaat uit een bodem van deeg. Boven op de bodem zijn diverse ingredienten verwerkt, zoals kaas, tomaten, olijven en vlees. Het geheel wordt traditioneel gebakken in een houtoven.

Beroemde Chinese gerechten

Er zijn vele Chinese gerechten die veel in Nederland worden gegeten. Veel geconsumeerde Chinese gerechten zijn o.a. nasi, bami, babi panggang (geroosterd varkensvlees), foe yong hai, pekingeend, tjaptjoi (groenten), koe lu yuk (vlees in gefritueerd beslag), pisang goreng (gebakken banaan) en uiteraard Sambal. Ook heerlijk zijn de dim sum - kleine hapjes van groente en vlees, gestoomd in een omhulsel.

Beroemde pizza's

Pizza's worden steeds populairder. Populaire pizza's zijn o.a. de Hawai, Shoarma, Quattro Formaggi, Pepperoni, Salami, Calzone, al Tonno, al Funghi en Margherita pizza. Het hoofdingredient is vrijwel altijd kaas (fromagi).

Pizza in Leiden en omgeving

Pizza bestellen in Leiden:

 • Spiekeria Afhaalcentrum Pizza
  Pieterskerk-Choorsteeg 21 - Leiden
 • Palermo Pizzeria
  Lammermarkt 9/A - Leiden
 • Pizzeria Napolitana
  Steenstraat 3 - Leiden
 • Domino's Pizza
  Pelikaanstraat 12 - Leiden
 • Karalis Pizzeria Ristorante
  Doezastraat 5 - Leiden
 • New York Pizza
  Herensingel 1 - Leiden
 • Golden Gate Pizza
  Jacob Catslaan 99 - Leiden
 • Don Pizza
  Diamantlaan 3 - Leiden
 • Roomburg Pizzeria
  IJsselkade 43 - Leiden
 • Bella Donna Restaurant
  Zwartemeerlaan 40 - Leiden

Chinees in Leiden en omgeving

Chinees bestellen in Leiden:

 • Kwangtung Chinees-Indisch Restaurant
  Beestenmarkt 9 - Leiden
 • Asian Palace
  Steenstraat 55 - Leiden
 • Praktijk Ceder
  Witte Rozenstraat 56 - Leiden
 • Panda Restaurant Chinees-Indisch
  Rosmolen 25 - Leiden


Leiden pizza en Chinees in het nieuws

Studenten mboRijnland doen in Hongkong mee aan kookwedstrijd ...
LEIDEN - Drie studenten van de opleiding zelfstandig werkend kok nemen woensdag en donderdag deel aan de World Master Chefs Competition for  ...
bron: www.unity.nu
Chinese arbeiders verlaten Afrika alweer
Hierdoor wordt het aantrekkelijker voor Chinese bedrijven om in Afrika lokale werkkrachten op te leiden . Liu zag dit recent tijdens een bezoek aan Angola. "Behalve wat technici zie je op de werkvloer geen Chinese gezichten meer." Maar voor een ...
bron: www.trouw.nl
Aperitivo: Italiaans eten waar je gewoon blij van wordt
LEIDEN – Nadat Zucca in juni de deuren sloot, heeft Aperitivo nu diezelfde deuren geopend. De keuken blijft Italiaans met pasta en pizza's op de kaart, maar je kunt nu ook urenlang tafelen door samen te prikken van een plank vol kleine gerechtjes.
bron: leiden.tv
[VIDEO] Slalom-shoppen in bouwput Haarlemmerstraat
LEIDEN – Tja, die Haarlemmerstraat. Het wordt mooi, dat geloven we meteen. Maar dat gezigzag ... De zijkanten worden opgeleukt met Chinees -Belgisch hardsteen, geïmporteerd uit Ierland. Er werd gelijktijdig gewerkt aan het begin en het einde van de  ...
bron: leiden.tv
Vind een pizzeria of Chinees restaurant / afhaal in uw regio