pizza chinees Hengelo
Chinees Pizza Hengelo

Bestel lekkere pizza of Chinees! Op deze pagina vind je een overzicht van de lekkerste pizza's en Chinees in Hengelo. Neem contact op om gerechten te bestellen en te laten bezorgen / af te halen. Smakelijk eten!

De pizza / Chinees Hengelo makkelijk en snel lekker eten.

Chinese keuken

Omdat China zo'n groot land is, zijn er zeer diverse gerechten die in uiteenlopende delen van het land hun oorsprong kennen. De Chinees zoals wij die Nederland kennen, is overigens vaak gebaseerd op Chinees-Indonesische keuken. Saté is bijvoorbeeld een typisch Indonesisch product.

Wat is een pizza?

Pizza is traditioneel een Italiaans hoofdgerecht. Het heeft zijn oorsprong in de eetgewoonten in het oude Middellandse Zeegebied. Hier werden ronde broden gebakken, die dienst dezen als bord. Een pizza heeft bijna altijd een ronde vorm en heeft een bodem van deeg. Boven op de bodem worden diverse ingredienten gelegd, zoals kaas, tomaten en vlees of vis. De pizza wordt traditioneel gebakken in een oven.

Pizza bestellen Hengelo

De meeste pizzeria's in Hengelo verzorgen ook pizza's in Hengelo en Beckum. Er kan wel een meerprijs gelden voor bezorgkosten.

Populaire Chinese gerechten

Er zijn vele Chinese lekkernijen die veel in Nederland worden gegeten. Bekende Chinese gerechten in Nederland zijn o.a. nasi, bami, babi panggang (geroosterd varkensvlees), foe yong hai (ei-gerecht), tjaptjoi (gemengde groenten), , pisang goreng en uiteraard Sambal (chilipeper saus). Ook heerlijk zijn de dim sum - kleine hapjes van groente en vlees, gestoomd in een omhulsel.

Chinees afhalen Hengelo

De Chinese (afhaal)restaurants in Hengelo bedienen ook consumenten uit Hengelo en Beckum.

 

Vind een pizzeria of Chinees restaurant / afhaal in uw regio